kryddor webb

Julklapparna har sina anor i kristendomen – de tre vise männen gav presenter till
Jesus.

I dag, omkring ett par tusen år senare, väntar människor runt om i världen att den snälla, trinda, skäggprydda julgubben klädd i röda kläder skall dyka upp med sådana paket som vi har önskat oss hela året.

Den bästa julpresenten är den som ges med ett varmt hjärta av omtanke, och som kommer till nytta och glädje för den som får presenten. Glöm universalpresenterna som chokladaskar handlade i sista minuten och satsa istället på personliga julklappar med budskapet att det finns en omsorg bakom presenten.

Här följer tips och idéer.

– Exotiska annorlunda kryddor, inpackade i cellofan eller i en vacker ask med ett par recept till på hur kryddorna kan användas. A More Spicy Africa av Santa Maria är en kryddserie som säljs i större matbutiker. T.ex. Durban Curry, Piri Piri, Green Harissa, Mango Curry, Chili & Cocoa och Chermoula är några mycket goda kryddor ur denna serie. Det här är en bra presentidé åt någon som verkligen tycker om att laga mat och experimentera i köket och som kanske reser mycket.

– Några röda äpplen, en förpackning äkta ceylonkanel, en äppelborr och ett par läckra äppel-recept skrivna på ett vackert kort inpackade i cellofan (behändigast är det att använda en skinkpåse). Presenten kan göras större om man tillsätter mandelspån, mandelmassa, honung eller nötter, beroende på vad som ingår i recepten man bifogar till gåvan. Äkta ceylonkanel säljs t.ex. i affärer som är specialiserade på ekologiska produkter.

– Presentkort till någon intressant kurs.

– Inträdesbiljett till konsert, teater, opera, bio, mässa eller något annat evenemang. Tänk på mottagarens intressen och vad som kunde passa bäst.

Fler tips finns i nummer 18!

Text och foto: Caroline Koivisto

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken