webb giraffhus

En kväll har jag stämt träff med personalen vid företaget med det spännande namnet Giraffhuset på Rådhusgatan i Jakobstad. Alla företagarna ger sina klienter mer eller mindre alternativa behandlingsformer som jag ser fram emot att få veta mera om.

En av initiativtagarna till Giraffhuset, Bengt Aspfors, berättar gärna varför de kom fram till det valet av namn. De var fyra stycken som tillsammans ”brainstormade” före grundandet av mottagningen hösten 2010. De lade fram viktiga ord och genom dessa hittade de en gemensam nämnare till dessa ord: giraffen.

Giraffen har det största hjärtat av alla landgående däggdjur och med dess långa hals har den möjlighet att se ut över savannen. Den ser inga naturliga fiender och den kan sävligt och stressfritt lunka fram. Detta är just de egenskaperna som företagarna vill förmedla vidare till sina klienter. En stressfri tillvaro, hjälp med att hitta sig själv och en lösning på de problem som de bär på.

Giraffhuset erbjuder vanliga människor olika vårdformer för en bättre hälsa. De personer som arbetar i Giraffhuset är en naprapat, en akupunktör, en reflexolog, en massör och en hälsocoach.

Verksamhetsidén vid Giraffhuset

Den gemensamma nämnaren för personerna som arbetar på Giraffhuset är att de arbetar efter en vårdfilosofi som bygger på en holistisk syn på människan. Det betyder med andra ord att de tar i betraktande människans alla nivåer då det gäller fysiska, psykiska, emotionella, mentala och själsliga nivåer.

Genom de olika vårdformer som finns representerade vid Giraffhuset kan de se till att deras klienter får den bästa tänkbara vården för sina besvär.

Text och foto: Maria Norrlin-Asplund

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken