Chevresallad

En njutbar och matig sallad med getost och mandelflarn.

1 morot
en liten bit rödkål
en näve rucola
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
en nypa flingsalt
lite nymalen peppar
en stor puck getost med ”skinn”
½ dl mandelflarn
en klick margarin eller smör

Rosta mandelflarnen gyllenbruna i en stekpanna. Ringla på lite flytande margarin, rör om och ställ åt sidan. Skala moroten och hyvla sedan långa band. Skär rödkålen i tunna strimlor.
Blanda citronsaft, olivolja, salt, peppar, rödkål, morot och rucola i en bunke. Tillsätt mandlarna och rör om. Stjälp upp allt på en tallrik.
Hetta upp en stekpanna till max. Lägg ner chevrepucken. Stek i ca 10 sekunder. Vänd försiktigt så att den krispiga ytan som bildas hålls på. Stek ytterligare 10 sekunder. Placera chevrepucken mitt på salladen. Dekorera med mandelflarn.

Recept ur boken ”Vrålhungrig – mat nu eller genast” (Söderströms) av Matilda Mannström

 


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM